T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
MUĞLA / FETHİYE - Fethiye Merkez Atatürk İlkokulu

Haberler

Ock

İki ülkenin Türk kültürünü karşılaştırdığımız Uluslararası eTwinning projemizde gelenek göreneklerimizi karşılaştırdık. Bayramlaşma, askere uğurlama, düğün, kına gecesi gibi geleneklerinizi öğrencilerimiz canlandırdı, benzerlik gösterdiğini fark ettik. Gelenek göreneklerimizle ilgili web 2.0 araçlarıyla hazırladığımız oyunla öğrencilerimiz öğrendiklerini pekiştirdi.

Geleneksel mutfağımızı karşılaştırdığımızda ise farklılıklar olduğunu gözlemledik. Bunun sebebinin ülkemizdeki bölgesel lezzetlerin zenginliği olduğunu düşünüyoruz. Ülkemizin her bölgesi farklı damak tadına ve mutfak kültürüne sahipken Kuzey Makedonya'da yaşayan Türklerin göç ettikleri ya da memleketleri olan yerlerin kültürlerini sürdürmeye çalıştıklarını gözlemledik.

Paydaşlarımızla 2023 takvimi hazırladık.

Ağu

30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun.

Tem

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Gününde aziz şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyoruz,gazilerimize şükranlarımızı sunuyoruz.

May

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramımız Kutlu Olsun 

May

Trafik ve İlkyardım Haftası kapsamında öğrencilerimize trafik eğitimi verildi. Eğitimi gerçekleştiren polislerimize teşekkür ederiz. 

May

GÜN GÜN DÖNGÜYLE SUNARIZ HEP BİRLİKTE Projemizin OCAK ayı Etkinlikleri

 

1)Yeni Yıl Etkinliği (Bireysel)

Yeni Yıl'da ortaklarımızın grup fotoğraflarından oluşan bir Takvim Çalışması yapmaya karar verdik. Pıxton web 2.0 aracını kullanarak öğretmen ve öğrencilerimizden oluşan sınıf fotoğrafımızı oluşturduk.

 

2)Yeni Yıl Takvimi (Ortak Ürün)

Tüm ortaklarımızın Pıxton web 2.0 aracı ile oluşturdukları sınıf fotoğraflarını Vista Cerate web 2.0 aracında birleştirildi ve  Yeni Yıl Takvimimiz yapıldı. Takvimin video haline dönüştürülmesi için Movavi Video Editor kullanıldı.

 

3) Enerji Verimliliği Haftası

Enerji Verimliliği Haftası'nda Karışık Okul Takımları Etkinliği ile kaynakların verimli kullanımına dikkat çekmeyi amaçladık. Bunun için Rüzgar, Elektrik, Güneş, Su, Yakıt takımları oluşturduk.

-Rüzgar Takımı: Öğrencilerimiz ortak slogan hazırladı, harflerini paylaşarak boyadı, her öğrenci görsele kendi adına bir rüzgar paneli ekledi. PosterMyWall web 2.0 aracını kullanarak işbirlikçi bir çalışma ile sloganlı afiş hazırlandı.

-Elektrik Takımı: Padlet web 2.0 aracını kullanarak dijital pano hazırlandı.

-Güneş Takımı: Öğrencilerimiz Enerji kavramı ve Güneş Enerjisi ile ilgili videolar izlediler. Öğrendikleri bilgileri soru cevap yöntemiyle pekiştirdiler. Mentimeter web 2.0 aracı ile güneş enerjisini 3 kelime ile özetlemeleri istendi. Yazdıkları ile kelime bulutu oluşturarak keyifli uygulamalar yapıldı.

-Su Takımı: NoteApp web 2.0 aracını kullanarak dijital pano hazırladık. Panonun ekran resmiyle JigSaw Puzzle web 2.0 aracıyla puzzle çalışması hazırladık, öğrencilerimizin öğrendiklerini eğlenerek tekrar etmesini sağladık.

-Yakıt Takımı: Öğrencilerimiz sloganını yazıp söylerken video çekti, öpretmenlerimiz bunu Movavi Video Editor web 2.0 aracını kullanarak Kamu Spotu haline getirdi.

May

TOPRAK ANAMIZA SARIL / HOME(HUG OUR MOTHER EARTH) Projemizin MART ayı Etkinlikleri ve PROJEMİZİ BİTİRDİK

 

1.Mart ayı tema afişi: 

Milas'tan Seda öğretmenimiz önderliğinde öğrencilerimiz Müzikte doğa temalı afiş hazırladı.

 

2.Arı Keki:

Arılar yeryüzünden kaybolursa, insan ancak dört yıl yaşayabilir. Arılarımız sağlıklı besleyenşlmek için arkı keki hazırladık, kurumlar arası iş birliği ile getçekleştirdiğimiz bı etkinlikte İlçe Tarım Müdürlüğü'ne hazırladığımız arı keklerini verdik.

 

3.Plastiksiz Hayat-Arı vız vız şarkısı:

Öğrencilerimiz plastik geri dönüşüm malzemelerinden müzik aleti tasarladı ve karma okul takımıyla birlikte şarkılarını seslendirdiler.

 

4.Geri Dönüşüm tasarımları:

Öprencilerimiz okullarında İsraf Avcıları takımları oluşturdu, bu takımlar atık materyallerden geri dönğşüm çalışmaları yaptığı gibi okulda ve çevresindekileri çöp, atık, geri dönüşüm konusunda bilgilendirdi.

 

5.eBook-Final ürünümüz:

Öğrencilerimiz proje boyunca öğrendiklerinden yola çıkarak doğasever bir öğretmen ve öğrencilerinin yer aldığı bir hikaye kitabı yazıp seslendirdi, etkinliklerimizin görsellerini kullanarak kitabımızı tamamladılar.

 

6.Müfredatla ilişkilendirme:

Disiplinler arası yaklaşımla günümüz sorunlarından birisini proje aracılıpıyla derslerimize entegre ederek çözüm, başarı ve bilinçlenme sağlamış olduk.

 

7.Anketler ve değerlendirmeler, Öğrenci-veli yorumları:

Proje ön-son anketlerini karşılaştırdığımızda, veli yorumlarından ve öğrencilerimizin davranışlarındaki değişikliklerden görebiliyoruz ki çalışmalarımızda başarı kaydetmiş durumdayız.

 

8.Sertifikalar:

Projemizde emeği geçen öğretmenlerimize, öğremcilerimize ve velilerimize katkılarından dolayı teşekkür ederiz.

 

Proje çalışmamız sayesinde okulumuzdaki diğer öğretmen ve öğrencilerde eTwinning projelerine karşı farkındalık oluşturuldu. 

 

9.Teşekkürler

 

Proje çalışmalarında yardımlarını ve desteklerini esirgemeyen Okul Müdürümüz İsmet HASGÜL'e, Müdür Yardımcılarımız Mine CESUR ve Emrah ÜNLÜ'ye, Proje Sorumlusu Öğretmenimiz Hayriyegül HEKİMOĞLU'na ve Sınıf Öğretmenimiz RAMAZAN ALPAY'a teşekkür ederiz.

May

TOPRAK ANAMIZA SARIL / HOME(HUG OUR MOTHER EARTH) Projemizin ŞUBAT ayı Etkinlikleri

 

Şubat ayı temamız BİLİMDE DOĞA

 

 

1)Afiş Çalışması

 

Projemizin afiş çalışmasını Bodrum ilçesinden Seza öğretmenimizin önderliğinde her öğretmenimizin birer öğrencisinin katılımıyla takım çalışmasıyla hazırladık.

 

 

2) 9 Şubat Daha Güvenli İnternet Günü

 

Projemizde karma okul takımları oluşturduk, harf dağılımı yaptık. Öğrencilerimiz kendilerine ait harfleri doğada bulunan materyalleri (yaprak, dal, kum, kozalak ...) kullanarak özgün çalışmalar oluşturdular. İnternetle iç içe olan öğrencilerimizi telif hakları ve internet güvenliği konusunda her fırsatta bilgilendirmeye çalışıyoruz.

 

 

3)Erozyon Deneyi

 

Ağacın faydaları saymkla bitmez. Orman yangınlarınsonrası erozyon (toprak kayması) artınca öğrencilerimizi bu konu hakkında bilgilendirmek için sınıf ortamında deney yaptık. Ağaçların gövdesi kadar toprak altındaki köklerinin de  erozyonu önlediğini öğrencilerimizin gözlemlemesini sağladık.

 

 

4) Tohum Topu Deneyi

Öğrencilerimizden tohum getirmesini istedik. Renkli kağıtları suyla yoğurup tohumla da krıştırınca ortaya rengarenk tohum topları çıktı.

 

 

5) Bitkilerin Mucizesi - Eczacı ile Buluşma ve Krem Yapımı

 

Evzacı Zeynep Öztürk öğrencilerimiz ile buluştu ve eczacılık, ilaç yapımında bitkilerin kullanımı hakkında öğrencilerimize bilgi verdi. Eczacımız ile birlikte krem de yapan öğrencilerimiz bitkilerin mucizesi hakkında yeni bir şey daha öğrenmiş oldu.

 

 

6)Hayvanların Yaşam Döngüsü

 

Doğayı sadece bitkiler olarak düşünemeyiz aynı zamanda hayvanların da yuvasıdır, o yüzden öğrencilerimizi doğa zarar gördüğünde hayvanların da zarar göreceği konusunda bilgilendirdik. Öğrencilerimizden seçecekleri bir hayvanın yaşam döngüsünü modellemelerini istedik.

 

 

7) Bir Kap Yemek, Bir Kap Su

 

Dünyamız sadece biz insanlara ait değil değil aynı zamanda hayvanların ve bitkilerin de evidir. Biz öğrencilerimize doğaya karşı sevgi ve saygı kazandırmaya çalışırken sokak hayvanlarımızı düşünmemek olmazdı. Öğrencilerimiz su ve evlerinde artan yemekleri (mama değil) sokak hayvanlarıyla paylaştı. Bunu bir kerelik değil düzenli olarak yapmaktayız.

Nis

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı şenlikleri kapsamında  Azerbaycan, Kırgızistan ve Kazakistan ekipleri okulumuzu ziyaret edip  gösterilerini sundular. Şenliğimize renk kattılar.

Nis

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı  kapsamında okulumuzda  25-26-27 Nisan tarihinde gerçekleştirilen etkinliklerden görüntüler

Nis

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Çelenk koyma töreninde öğrencilerimiz sayın  kaymakamımız Alper Balcı ile beraber

Nis

TOPRAK ANAMIZA SARIL / HOME(HUG OUR MOTHER EARTH) Projemizin ARALIK ayı Etkinlikleri

 

Aralık ayı temamız TARİHTE DOĞA

 

 

1)Afiş Çalışması

 

Projemizin afiş çalışmasını Bodrum'dan Seher öğretmenimizin önderliğinde her öğretmenimizin birer öğrencisinin katılımıyla takım çalışmasıyla hazırladık.

 

 

2)Doğadan İlham Alan Mucitler Ve İcatları

 

Öğrencilerimiz Doğadan İlham Alan Mucitler Ve İcatları konusunu araştırdı. Buldukları mucitleri chatterpix web2.0 aracını kullanarak konuşturdu.

 

 

3)Mandalina Hasadımız

 

Öğrencilerimiz bahçelerindeki mandalinaları hasad etti. Topladıkları mandalinalardan okula da getirerek arkadaşlarıyla paylaştılar.

 

 

4)Anadolu Masalları

 

Anadolu Masalları İl Temsilcimiz Pınar URAL tüm proje öğrencilerimize tarihimizi ve kültürümüzü yansıtan masallar anlattı.

 

 

5)Sorumluluğumu Biliyorum, Doğaya Sahip Çıkıyorum

 

Okul Müdürümüz İsmet HASGÜL, Müdür Yardımcılarımız Mine CESUR ve Emrah ÜNLÜ, Prıje Sorumlumuz Hayriyegül HEKİMOĞLU, Sınıf Öğretmenimiz Ramazan ALPAY önderliğinde öğrencilerimizle birlikte Çalış Plajı'nı temizledik. Fethiye Belediyesi ile işbirliği içerisinde yürüttüğümüz bu çalışmamızda pandemi ve hijyen kurallarına dikkat ettik. Sosyal sorumluluk çalışmamız ile öğrencilerimize doğamızı temiz tutmayı, çöpleri temizlemeyi en önemlisi de kirletmemeyi öğretmeyi amaçladık.

 

 

6)Zaman Tüneli Kapsülü

 

İlk insanlardan günümüze çok şey değişti, eski çağları öğrencilerimize anlattık. Teknolojiyle 20 yıl sonra nelerin değişebileceğini konuştuk. Ve 20yıl sonra okulumuzda öğrenci olacak çocuklara bir anı bırakmaya karar verdik, zaman kapsülü hazırladık. Öğrencilerimizin 20yıl sonraya yazdıkları mektupları ve hediye ettikleri oyuncakları Okıl Müdürümüz İsmet HASGÜL önderliğinde okul bahçemize gömdük.

 

 

7)2022 Takvim-Ortak Ürün

 

Her öğretmenimiz bir ayı hazırladı, bireysel çalışmalarımızın birleştirilmesiyle ortaya ortak ürünümüz olan takvim çalışmamız çıktı. Okul Müdürümüz İsmet HASGÜL takvim çalışmamızı bastırarak hem kendi odasına koydu hem de Sınıf Öğretmenimiz Ramazan ALPAY'a armağan etti.

Nis

MUTFAKTAYIZ Projemizin ŞUBAT ayı Etkinlikleri ve PROJEMİZİ BİTİRDİK

 

 

1)Güvenli İnternet Günü

 

Güvenli İnternet, telif hakları,  internette gizlilik ve zorbalık hakkında öğrencilerimizi bilgilendirdik.  

 

Karma okul takımları oluşturduk, harf dağılımı yaptık. Öğrencilerimiz kendilerine ait harflerle akrostiş slogan çalışması hazırladı. Çalışmamızı istasyon tekniği ile yürüttük, öğrenciler kendilerinden önceki sloganı okuyup uyumlu olacak şekilde kendi harfiyle devamını getirdi. 

 

 

2) Proje Final Ürünümüz-aBook

 

Mutfak etkinlerimizdeki görsellerden faydalanark öğrencilerimize proje boyunca öğrendiğimiz konularla ilgili sorular hazırladık. Öğrencilerimiz Storyjumper web 2.0 aracında hazırladığımız aBook çalışmasında soruları sesli olarak cevapladı. 

 

 

3) Müfredatla İlişkilendirme

 

Proje etkinliklerimiz müfredatımız ile ilgili bir çok aktivite içeriyordu. Bu faaliyetler çoklu disiplinli bir yaklaşım izlenilerek gerçekleştirildi. Bu çalışmalar süresince öğrencilerimiz web 2.0 araçlarını kullanmayı, grup çalışması ve beyin fırtınası yapmayı öğrendiler. Aynı zamanda mutfak etkinliklerimizle aile içi yardımlaşma, dayanışma, iş birliği gibi değerleri desteklemiş olduk. Wakelet web 2.0 aracını kullandık.

 

4) Sertifikalarımız 

 

Projeye katılan ve başarıyla tamamlayan öğrencilerimizi Katılım Belgesi ile ödüllendirdik. Çalışmalarımıza destekleyen velilerimize de çok teşekkür ederiz. Canva web 2.0 aracını kullandık.

 

 

5) Öğrenci-Veli Yorumları

 

Mentimeter web 2.0 aracı ile "Mutfaktayız deyince aklınız gelen 3 şey nedir?" sorusunu öğrencilerimize ve velilerimize sorduk. Aldığımız cevaplar emeklerimize ve yorgunluğumuza değecek derecede güzeldi. 

 

 

6-Anket Sonuçları 

 

Öğrencilerimizin zorlandığını düşündüğümüz konuları proje çalışmaları ile eğlenceli bir hale dönüştürerek öğrencilerimize daha kolay bir şekilde öğrettiğimizi düşünüyoruz.  Anket sonuçlarımız, veli yorumlarımız ve sınıf içi-dışı öğrenci gözlemlerimiz hedeflerimize ulaştığımızı göstermektedir.

 

Öğrencilerimiz web 2.0 araçlarını öğrenerek tüm derslerde kullanabilir duruma geldiler.

 

 

Proje çalışmamız sayesinde okulumuzdaki diğer öğretmen ve öğrencilerde eTwinning projelerine karşı farkındalık oluşturuldu. 

 

 

7) Teşekkürler

 

Proje çalışmalarında yardımlarını ve desteklerini esirgemeyen Okul Müdürümüz İsmet HASGÜL'e, Müdür Yardımcılarımız Mine CESUR ve Emrah ÜNLÜ'ye, Proje Sorumlusu Öğretmenimiz Hayriyegül HEKİMOĞLU'na ve Sınıf Öğretmenimiz Mehtap ARSAL'a teşekkür ederiz.

Mrt

Anasınıfı A ve B şubelerinin Aşık Veysel'i Anma Haftası Etkinliği.(Videoyu izlemek için linke tıklayınız. )

Mrt

2/D Sınıfımızın hazırladığı 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü  Programından Görüntüler 

Şehitlerimizi rahmetle ve şükranla anıyoruz