T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
MUĞLA / FETHİYE - Fethiye Merkez Atatürk İlkokulu

Okulumuzun E twinning Projesi

MUTFAKTAYIZ Projemizin ŞUBAT ayı Etkinlikleri ve PROJEMİZİ BİTİRDİK

 

 

1)Güvenli İnternet Günü

 

Güvenli İnternet, telif hakları,  internette gizlilik ve zorbalık hakkında öğrencilerimizi bilgilendirdik.  

 

Karma okul takımları oluşturduk, harf dağılımı yaptık. Öğrencilerimiz kendilerine ait harflerle akrostiş slogan çalışması hazırladı. Çalışmamızı istasyon tekniği ile yürüttük, öğrenciler kendilerinden önceki sloganı okuyup uyumlu olacak şekilde kendi harfiyle devamını getirdi. 

 

 

2) Proje Final Ürünümüz-aBook

 

Mutfak etkinlerimizdeki görsellerden faydalanark öğrencilerimize proje boyunca öğrendiğimiz konularla ilgili sorular hazırladık. Öğrencilerimiz Storyjumper web 2.0 aracında hazırladığımız aBook çalışmasında soruları sesli olarak cevapladı. 

 

 

3) Müfredatla İlişkilendirme

 

Proje etkinliklerimiz müfredatımız ile ilgili bir çok aktivite içeriyordu. Bu faaliyetler çoklu disiplinli bir yaklaşım izlenilerek gerçekleştirildi. Bu çalışmalar süresince öğrencilerimiz web 2.0 araçlarını kullanmayı, grup çalışması ve beyin fırtınası yapmayı öğrendiler. Aynı zamanda mutfak etkinliklerimizle aile içi yardımlaşma, dayanışma, iş birliği gibi değerleri desteklemiş olduk. Wakelet web 2.0 aracını kullandık.

 

4) Sertifikalarımız 

 

Projeye katılan ve başarıyla tamamlayan öğrencilerimizi Katılım Belgesi ile ödüllendirdik. Çalışmalarımıza destekleyen velilerimize de çok teşekkür ederiz. Canva web 2.0 aracını kullandık.

 

 

5) Öğrenci-Veli Yorumları

 

Mentimeter web 2.0 aracı ile "Mutfaktayız deyince aklınız gelen 3 şey nedir?" sorusunu öğrencilerimize ve velilerimize sorduk. Aldığımız cevaplar emeklerimize ve yorgunluğumuza değecek derecede güzeldi. 

 

 

6-Anket Sonuçları 

 

Öğrencilerimizin zorlandığını düşündüğümüz konuları proje çalışmaları ile eğlenceli bir hale dönüştürerek öğrencilerimize daha kolay bir şekilde öğrettiğimizi düşünüyoruz.  Anket sonuçlarımız, veli yorumlarımız ve sınıf içi-dışı öğrenci gözlemlerimiz hedeflerimize ulaştığımızı göstermektedir.

 

Öğrencilerimiz web 2.0 araçlarını öğrenerek tüm derslerde kullanabilir duruma geldiler.

 

 

Proje çalışmamız sayesinde okulumuzdaki diğer öğretmen ve öğrencilerde eTwinning projelerine karşı farkındalık oluşturuldu. 

 

 

7) Teşekkürler

 

Proje çalışmalarında yardımlarını ve desteklerini esirgemeyen Okul Müdürümüz İsmet HASGÜL'e, Müdür Yardımcılarımız Mine CESUR ve Emrah ÜNLÜ'ye, Proje Sorumlusu Öğretmenimiz Hayriyegül HEKİMOĞLU'na ve Sınıf Öğretmenimiz Mehtap ARSAL'a teşekkür ederiz.

07-04-202207-04-202207-04-202207-04-202207-04-202207-04-2022

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 07.04.2022 - Güncelleme: 13.01.2023 14:06 - Görüntülenme: 163
  Beğen | 0  kişi beğendi