T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
MUĞLA / FETHİYE - Fethiye Merkez Atatürk İlkokulu

Yedi Bölge Yedi Renk

Okulumuz 3. Sınıf öğrencilerinin (6 şubeden-179 öğrenci) ülkemizin yedi bölgesinden yedi halk oyununu, birlik beraberlik içerisinde, takım çalışması ile eğlenerek öğrenmeleri ve aynı anda hep birlikte senkronize bir şekilde oynayabilmeleri için projemize başladık.

 Kültürel değerlerimizin yaşatılması, yaygınlaştırılması, sevdirilmesi, yeni nesile en iyi şekilde aktarılmasının yanı sıra öğrencilerimiz arasında dostluk, arkadaşlık, yardımlaşma, empati duygularını, milli gurur ve coşku ile her hafta cuma günleri iki usta öğretici eşliğinde 179 öğrencimizin aynı anda çalışarak, halkımızın ortak duygularını yansıtan yedi bölgemizden yedi halk oyununu öğrencilerimizin öğrenmelerini ve senkronize bir şekilde oynayabilmelerini sağladık.

Velilerimiz ile yapılan veli toplantıları ile (yüz yüze ve uzaktan (Zoom, Face Time, Google Hangoust üzerinden) velilerimiz projemiz hakkında bilgilendirilmiş, onların izinleri alınmış, destekleri sağlanmıştır. Ayrıca her hafta öğrencilerle yapılan çalışmaların görüntü ve videoları okulumuz ve kişisel sosyal medya platformlarımızdan, sınıf gruplarımızdan paylaşılarak paydaşlarımızın proje süreçlerinde ilgi ve desteklerinin sürekliliğini sağladık.

Proje ekibi olarak (179 öğrenci, 6 sınıf öğretmeni, 2 usta öğretici ile) İlçemizde 25-26-27 Nisan 2022 tarihlerinde Fethiye Kaymakamlığı, Fethiye Belediye Başkanlığı, İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliği ile yapılan ülkemiz içinden ve uluslararası katılımların da olduğu (Azerbaycan, Kırgızistan, Gürcistan) Fethiye Halk Oyunları ve Müzik Festivaline katıldık. Oyunlarımızı oynayarak proje çalışmamızı sergiledik.

Okulumuzda yapılan 23 Nisan kutlama programına yabancı grupları davet ettik ve okulumuzda gösteri yapmalarını sağladık.Öğrencilerimize başka ülkenin halkoyunlarını ve kültürlerini tanıma imkanı bulmasını sağladık.

 

Projemiz 2021-2022 eğitim öğretim yılında yürütülmüştür.

 

18-01-2023 18-01-2023

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 17.01.2023 - Güncelleme: 18.01.2023 14:39 - Görüntülenme: 109
  Beğen | 0  kişi beğendi