Öğrenci eğitimler

Öğrencilerimize çalışma konumuzdan bahsettik ve bir slogan bulmalarını istedik. internETİK çalışmamızın sloganı, projemizin adı olarak belirlendi.

Projemizde web 2.0 araç kullanımı, medya okuryazarlığı, kişisel bilgilerin ve özel fotoğrafların kontrolsüzce paylaşmanın yaratacağı sorunlar, dijital ayak izi, siber zorbalık, dezenformasyon ve şiddet içeren çevrimiçi oyunların dezavantajları, cep telefonu ve sosyal medyanın kullanımı gibi konulara değindik.

Uzman konuklarımız ve velilerimizle iletişimi Adobe connect, Zoom ile kurduk. Öğrencilerimize logo hazırlayabilecekleri web 2.0 araçlarını (Canva, Postermywall) tanıttık. Proje logomuzu öğrencilerimizin beyin fırtınası, yaratıcı düşünme, rol model olma, gösterip yaptırma teknikleriyle hazırladığı logoların arasından anket (Google Forms) ile seçtik.

Okulumuzun rehber öğretmenleri personelimizi ve öğrencilerimizi bilgilendirdi. Ayrıca Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Adli Bilişim Uzmanı İsmail Özcan personelimize ve öğrencilerimize görüşme, düz anlatım, tartışma, örnek olay, soru-cevap, problem çözme, beyin fırtınası, rol oynama, konuşma halkası yöntem ve tekniklerini kullanarak eğitim verdi, eğitimi Kahoot, Cram ile eğlenceli bir şekilde değerlendirdik.

18-01-2023 18-01-2023  18-01-2023   17-01-2023

17-01-2023