Mutfaktayız

MUTFAKTAYIZ   Okulumuzun yürüttüğü eTwinning projelerinden biri olan "Mutfaktayız" adlı ulusal eTwinning projemizde; öğrencilerimize hayatın her yerinde kullanabilecekleri temel matematik kavramlarını eğlendirerek kazandırmayı amaçladık.   Sınıf çalışmalarımızı ders sonrası mutfak etkinlikleri ile destekledik.   "Kesirler" konusunu hazırladığımız kek,pizza ve börekler üzerinde, "Zaman" konusunu ise turşu kurma, yoğurt mayalama, hamur mayalayarak poğaça yapma gibi etkinlikler üzerinde uygulamalar ile destekledik.   Muğla'yı temsilen okulumuzun yer aldığı projede,  Ankara'dan 1 öğretmen, Eskişehir'den 3 öğretmen, İstanbul'dan 1 öğretmen, Kars'tan 1 öğretmen, Kırklareli'den 1 öğretmen ve Samsun'dan 1 öğretmen yer almaktadır. Farklı şehirler ve bölgelerde yer alan öğrencilerimizden oluşturduğumuz karma okul takımlarıyla "Kesirler" ile ilgili ortak akrostiş çalışması, "Zaman" ile ilgili ortak takvim çalışması hazırladık. Böylelikle öğrencilerimize akranlarıyla tanışma, iletişim kurma ve takım çalışması yapma gibi becerileri de kazandırmayı amaçladık.   Web 2.0 araçlarıyla hazırladığımız oyunlarla öğrencilerimizin eğlenerek öğrenmelerini de destekledik.

Projemiz 2021-2022 eğitim öğretim yılında yürütülmüştür.

18-01-2023 18-01-2023

Yayın: 17.01.2023 - Güncelleme: 18.01.2023 14:33 - Görüntülenme: 120