Mrt

Okulumuzda, 12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü Kutlaması Yapıldı.

Kas

Öğretmenlerimizin öğrencilerle birlikte hazırlamış oldukları programla 24 Kasım Öğretmenler gününü kutladık.

Kas

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK'ü aramızdan ayrılışının 85. yılında sevgi, saygı, minnet ve özlemle anıyoruz.

Ekm

Cumhuriyetimizin 100. Yılını Okulumuzda Büyük Bir Coşkuyla Kutladık.

Ekm

CUMHURİYETİMİZİN 100. YILI ETKİNLİKLERİ KAPSAMINDA OKULUMUZ İLKOKUL/ORTAOKUL BERABER OLARAK DÜZENLEMİŞ OLDUĞU UÇURTMA ŞENLİĞİ KAYMAKAMIMIZ SAYIN İSMAİL HAKKI ERTAŞ VE İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜMÜZ FARUK KAYA'NIN KATILIMLARIYLA GERÇEKLEŞTİ.

Ekm

OKULUMUZ 4/B SINIFI, CUMHURİYETİMİZİN 100.YILI ETKİNLİKLERİ KAPSAMINDA UÇURTMA ŞENLİĞİ YAPTI.

* ''HERKES FARKLI HERKES EŞİT'' PROJEMİZ EĞİTİME ERİŞİM ALANINDA İL İKİNCİSİ;

* ''KUZEY MAKEDONYA VE TÜRKİYE TÜRKLERİNİN KÜLTÜRLERİNİ KARŞILAŞTIRALIM''  PROJEMİZ KÜLTÜR VE SANAT ALANINDA İL ÜÇÜNCÜSÜ OLMUŞTUR.

15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü Etkinlikleri yapıldı.

Ağu

Okul Müdürümüz Engin YİĞİT ve Müdür Yardımcısı Yasemin TANIR, 01.08.2023 tarihi itibariyle okulumuzdaki görevlerine başlamıştır.

Haz

2022-2023 eğitim öğretim yılında okulumuzda düzenlemiş olduğumuz 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Akıl ve Zeka Oyunları Turnuvası'nda satranç, küre, q-bitz, equilibrio, pentago ve mangala kategorisinde dereceye giren öprencilerimizi madalya ve sertifika ile ödüllendirdik.

Okulumuzun yürüttüğü Aklımı Oynatıyorum uluslararası eTwinning projesiyle de ilişkilendirdiğimiz turnuvamıza katılan tüm öğrencilerimizi tebrik ediyor, emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.

Haz

İki ülkenin Türk kültürünü karşılaştırdığımız Uluslararası eTwinning projemizde geleneksel kıyafetlerimizi, danslarımızı ve türkülerimizi karşılaştırdık.

Milli bayramlarımızdan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı'nın Kuzey Makedonya'da da kutlandığını öğrenince birlikte kutlama kararı aldık, iki ülkenin öğrencilerinin birlikte yer aldığı karma okul takımları oluşturarak iş birlikçi ürünler oluşturduk.

9 Mayıs eTwinning Günü'nde kodlama çalışması yaparak farkındalık oluşturduk.

Proje sonunda öğrencilerimize serifika verdik, proje broşürleriyle çalışmalarımızı sergiledik.

Haz

Uluslararası eTwinning projemiz kapsamında öğrencilerimizi okuma etkinliklerinde birleştirdik.

Özel gereksinimli öğrencilerimiz velilerinin de katılımıyla kitap ayracı tasarladılar, tipik gelişim göatwren akranlarıyla birlikte kütüphane ziyareti yaparak birlikte kitap okudular.

Otizm ile ilgili farkındalık oluşturmak adına özel gereksinimli öğrencilerimiz velilerinin de katılımıyla mavi bileklik tasarladı ve arkadaşlarına hediye etti.

Projemizin final ürünü olarak da öğrencilerimiz istasyon tekniğini kullanarak storyjumper web 2.0 aracı ile hikaye yazdı, resimledi ve seslendirdi.

Özel eğitim öğrencilerimizle ilgili farkındalık yaratmaya çalıştığımız projemizde öğrencilerimize farklılıkların zenginlik olduğunu anlatmaya çalılıyoruz. Bu yüzden ilk etkinliğimiz TURŞU etkinliği oldu. İspanya kuruculu Uluslrarası eTwinning projemizde yabancı ülkedeki paydaşlarımız turşu etkinliğinin fiziksel kas becerisi için mi olduğunu sordular, oysa amacımız farklı sebzelerin bir araya geldiğinde gösterdiği uyumu, lezzeti öğrencilerimizin deneyimlemesi ve bunu hçgünlük yaşantılarıyla ilişkilendirmeleri için. Veli katılımıyla gerçekleştirdiğimiz etkinliğimizde öğrencilerimiz de velilerimiz de çok eğlendi.

Özel eğitim öğrencilerimiz normal gelişim gösteren akranlarının sınıflarını ziyaret ederek farklılıkları konu edinen kitapları birlikte okudular ve kitap etkinlikleri yaptılar.

Paydaşlarımızla birlikte 2023 takvimi oluşturduk.

Matematik seferberliği kapsamında akıl ve zeka oyunlarının, geleneksel çocuk oyunlarının ve web 2.0 oyunlarının matematik dersine entegre edildiği aUkuslararssı etwinning projemizde bu aylarda seksek, sudoku ve web 2 oyunları oynadık.

SEKSEK

(1.siniflar  öğretmeninin söylediği/ yazılı halde bulunan kareden basit toplama işlemi yaparak seker. İleri geri sayma /arkadaşının kaldığı yerden devam ederek sayma vb.

2. Sınıflar Zihinden toplama veya çıkarma işlemi yaparak tekse Tek ayak ciftse Çift ayak basarak şeker. yuvarlama veya ritmik sayma vb

3 .sınıflar Zihinden çarpma işlemi yaparak seker

4 . Sınıflar Zihinden problem çözme basit duzeyde kesir okunuşları / yuvarlama vb örnekler cogaltilabilir)

SUDOKU

Sinif duzeyimize uygun 4*4 5*5 6*6

Resimli sudoku

Geometrik şekilli sudoku gibi örnekler cogaltilabilir

WEB 2.0 - CRAM

Öğrencilerimize web 2.0 aracını tanıtarak, birlikte oyun hazırladık ayrıca mevcut oyunlar arasından istedikleri konuya göre oyun bulmayı da öğrettik.

TAKVİM

Paydaşlarımızla birlikte 2023 takvimi hazırladık.