T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
MUĞLA / FETHİYE - Fethiye Merkez Atatürk İlkokulu

ÇEVRE EĞİTİMİ

Okulumuzun uluslararası eTwinning projesi HOME (TOPRAK ANAMIZA SARIL), ilçemizde yürüttüğümüz eTwinning projemiz DAHA MAVİ FETHİYE ve İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün yürüttüğü MUĞLA MAVİ YEŞİL OKULLAR projeleri kapsamında Fethiye Belediyesi Çevre ve Kontrol Müdürlüğünün okulumuzda yapmış olduğu çalışmada proje öğrencilerimize ve tüm 3. sınıf öğrencilerine "Çevre Eğitimi" verilmiştir. 

 

Fethiye Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Selver Hatice Kabak, birim personelleri Fatih Karagöz, Begüm Kavak ve Saliha Çot tarafından verilen eğitimde; 

-Çevresel değerlerin korunması, -Atıkların hayatımızda oynadığı büyük rol, 

-Çevreci bir bireyin neler yaparak doğaya katkı sağlayabileceği, 

-Enerji ve su tasarrufu, 

-Sıfır Atık kapsamında evlerimizde ve okullarımızda yapılabilecek çalışmalar öğrencilerimize görsellerle desteklenerek anlatılmıştır.

 

Verilen eğitimde atıklarla ilgili bilgilendirmeler yapılmış, geri dönüşüm çalışmalarıyla hava, su, toprak gibi doğal kaynaklarımızın korunmasına ne ölçüde katkı sağlayabileceğimiz öğrencilerimize açıklanmıştır.

 

Eğitim sonunda çevre dostu malzemelerinden yapılan kalemlik ve boyalar öğrencilerimize belediyemiz tarafından hediye edilmiştir.

21-02-202221-02-202221-02-2022

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 21.02.2022 - Güncelleme: 13.01.2023 14:08 - Görüntülenme: 245
  Beğen | 0  kişi beğendi